以下是智学网为大伙收拾的关于《高中二年级英语上册辅导测试题及答案》,供大伙学习参考!
第Ⅰ卷第一部分英语常识运用第一节单项填空从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的佳选项。1.The rescue work________three parts,of which saving the people’s lives is the most important one.A.makes up of B.consists of C.links to D.divides into答案B分析consist of由……组成,包含……;be divided into被分成……;be made up of由……组成,故选B项。2.The________of this city are quite a few,like its theme park,the Huge Openair Waterscreen Film,the Sunday Parade of Citizens,and so on.A collections B.occasions C.relations D.attractions答案D分析attraction 吸引人的地方;有吸引力的事物;collection 珍藏;珍藏品;occassion 场所,时刻,机会;relation 关系;亲戚。3.We have got well prepared for the 2008 Olympic Games.I’m sure that everyone from the world will have a________travel in Beijing.A.enjoyful B.pleased C.enjoyable D.pleasing答案C分析enjoyable让人愉快的;有乐趣的。4.I’m living in the apartment nearby.Come and see me whenever________.A.it is convenient B.you are convenientC.you have convenience D.there is convenience答案A分析“某人便捷的时候”应该用It is convenient to sb.来表达。5.A terrible earthquake________in Sichuan Province at 2∶28 p.m. on May 12th,2008,causing a great loss of lives and property.A.broke down B.broke up C.broke in D.broke out答案D分析break down损毁,坏掉;分解,break up打碎,粉碎;断绝。break in闯入;打断,插嘴;break out爆发,发生,故选D项。6.I’m sorry,the sales manager is not________.He is on the telephone at the moment.A.reasonable B.suitable C.valuable D.available答案D分析句意为:非常抱歉,销售部经理正在打电话,他目前没空。available adj.有空的。7.Be careful not to________any letter when you spell the word.A.leave off B.leave out C.pick out D.take off答案B分析leave out漏掉;删掉;不包含;leave off停止;pick out挑出;挑选;take off脱去,飞机。8.It still remains________whether he will be allowed to take part in the Olympics.A.seeing B.see C.to see D.to be seen答案D分析remain to be seen拭目以待。9.We will try our best to save them out if there seems________any sign of life in the fallen buildings.A.to have B.to beC.have come D.coming答案B分析there seemsto be sth.仿佛/好像有……。10.The chairman is ill in hospital now,so we have no idea who will________in the coming conference.A.take his place B.take placeC.take him D.take the place of答案A分析“代替他”一般用take his place。11.—We should sTOP here since we have been walking for hours.—________ I’m a little tired.A.I beg your pardon? B.What do you mean?C.Sorry,I’m not sure. D.You are right.答案D分析考查交际英语。依据上下文可知,第二个人赞同第一个人的说法或怎么看,故选D项。12.She’s arranged________swimming lessons next month.A.her son to have B.for her son to haveC.for her son having D.her son having答案B分析arrange for sb.to do sth.为某人安排容易做某事,arrange to do sth.thatclause 筹备/安排干……。13.The government has time and time again________its position on equal pay for women.A clarified B.madeC.understood D.clarifying答案A分析句意为:政府一再说明妇女同工同酬的立场。clarify说明,澄清。14.You can drop in on me________your convenience.A.of B.in C.at D.for答案C分析at one’s convenience在某人便捷的时候。15.The foreign policy can have a strong________on the national economy.A cause B.influence C.result D.affect答案B分析have influence/effect on sth.对……有影响。第二节完形填空阅读下面短文,学会其大意,然后从16~35各题所给的四个选项中,选出佳选项。My father used to like drinking.Every time when he got __16__,he would shout loudly and beat my __17__,who left my father and I when I was seven.I went to a boarding__18__when I was thirteen,and I finally didn’t have to see my father drunk every day.However,I didn’t talk to anybody and __19__all my spare time alone in school because of the pain in my heart.When other boys were __20__on the playground,I would sit there alone.This lasted for several weeks until a new__21__who was about forty came to our class.She,of course,__22__I was different.She asked me to answer her question in her first class.I __23__and answered her question in a very __24__voice,with my head down.That noon,after lunch,she found me and had a __25__with me.She asked me __26__I needed any help.Nobody had ever cared about me like that.I __27__told her everything about my family.“Things won’t get __28__,”she said.From that day on,every time when she saw me,she would give me a __29__.She often asked me to answer her questions in class,and she helped me with my __30__after class.As time went by,I didn’t feel so __31__as before.The day I left that school,I __32__her why she did all that for me.“My mother __33__when I was ten.I know how hard it is __34__a mother,”she said.I will never__35__her—my dearest teacher.16.A. hurt B.drunk C.lost D.bored答案B分析依据“My father used to like drinking.”的语境可知,作者的爸爸每次喝醉后,就会大喊大叫。17.A .brother B.grandma C.mother D.aunt答案C分析依据后文语境可知,因为作者的爸爸常常醉酒,喝醉后就打作者的母亲,所以他母亲在他还只有七岁的时候就离开他和他爸爸了。18.A class B.factory C.school D.office答案C分析依据后文的语境可知作者在十三岁的时候就去了寄宿学校。19.A. wasted B.saved C.got D.spent答案D分析依据后文语境可知在课余时间,作者都是一个人呆着。20.A. playing B.singingC.performing D.pushing答案A分析依据语境可知,当别的男生都在操场上玩的时候,他却一个人坐着。21.A. student B.worker C.teacher D.friend答案C分析依据后文语境可知后来作者的班上来了一位新老师。22.A .ignored B.noticedC.smelt D.felt答案B分析依据语境可知这位新老师注意到了作者与别的学生不同。23.A.work up B.went throughC.stood up D.calmed down答案C分析依据作者回答老师的提问的语境可知,他应该是先站起来。24.A.angry B.low C.terrible D.sad答案B分析依据“with my head down”的语境可知作者说话的声音非常小。25.A.meal B.talk C.sentence D.test答案B分析依据后文的语境可知这位老师找作者进行了谈话。26.A.if B.why C.when D.how答案A分析依据语境可知这位老师问作者是不是需要帮助。27.A. firstly B.finallyC.interestingly D.strangely答案B分析因为从来无人这么关心过作者,而这位老师主动问他需无需帮助,这让作者非常感动,所以终于告诉了她关于他家庭的状况。28.A. better B.smaller C.worse D.higher答案C分析依据语境可知老师是在安慰他,说事情不会更糟糕了,只能更好的。29.A. look B.smile C.hand D.book答案B分析依据语境可知这位老师每次看到作者的时候,都会对他微笑。30.A. phrases B.accentC.vocabulary D.studies答案D分析依据语境可知这位老师在课后给作者进行学习上的辅导。31.A. happy B.dangerousC.hard D.lonely答案D分析依据语境可知,作者感觉自己不像以前那样孤独了。32.A. told B.askedC.answered D.troubled答案B分析依据语境可知在离开那所学校的时候,终于作者问这位老师为何对他那样好。33.A. died B.marriedC.appeared D.fell答案A分析依据语境可知,老师告诉作者,她的妈妈在她还只有十岁的时候就过世了,所以她了解没妈妈是多么困难。34.A .with B.for C.without D.as答案C分析这位老师告诉作者,她了解没妈妈是多么困难。35.A cheat B.forget C.believe D.upset答案B分析依据语境可知,作者是想说他从来不会忘记这位他敬爱的老师。第二部分阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出佳选项。AThe great violinist Isaac Stern was born in 1920 in what is now Ukraine.His parents moved to San Francisco the following year.His mother began teaching him the piano when he was six years old.Later,he began studying music at the San Francisco Conservatory,and he progressed quickly.When he was sixteen,he played with the San Francisco Symphony Orchestra.During Word War Two,Stern played for thousands of American soldiers.After the war,he was the first American violinist to perform in concert in the Soviet Union.Stern had a strong connection to Israel.He supported young musicians there.He performed in Israel many times,including during the Persian Gulf War in 1991.Stern also supported artistic development and freedom.He was an advisor when the National Endowment for the Arts was founded.In 1979,Isaac Stern visited China.He met with Chinese musicians and students.He taught them about classicalWestern music.His visit was made into a film,which is called “From Mao to Mozart:Isaac Stern in China”.Stern expressed his opinions about the part that music plays in life.he said,“Music makes life better for everyone,especially for children.People need it as much as they need bread.”Stern supported and guided younger classical musicians,including violinists Itzhak Perlman and Pinchas Zukerman,cellist YoYo Ma and pianist Yefim Bronfman.Isaac Stern died in 2001.36.What’s the best title for this passage?A.A Great American ViolinistB.Brief Introduction to the Great Violinist Isaac SternC.Music in the Great Violinist Isaac Stern’s LifeD.The importance of Music in Life答案B分析主旨大意题。通读全文,可知这是篇关于小提琴演奏家Isaac Stern的介绍的文章,故选B项。37.What do we learn about Isaac Stern from the first paragraph?A.He spent his childhood in Ukraine.B.He joined the school orchestra at fifteen.C.He started to learn the piano before he was ten.D.He made very slow progress when he started to study music.答案C分析细节理解题。依据第一段的“His mother began teaching him the piano when he was six years old.”可知C项正确。38.All of the following performers are mentioned in the passage EXCEPT a________.A.violinist B.cellist C.pianist D.drummer答案D分析推理判断题。通读全文可知,文章主如果讲小提琴演奏家Isaac Stern的,文章后一段提到他支持过小提琴演奏家Itzhak Perlman,大提琴演奏家YoYo Ma与钢琴家Yefim Bronfman,文章并没提到鼓手,故选D项。39.In Isaac Stern’s opinion,music is________.A.something that people can live withoutB.most important to adultsC.very important in people’s lifeD.more important than anything else答案C分析推理判断题。依据倒数第二段Isaac Stern所说的“People need it as much as they need bread.”可知他觉得音乐在大家的日常尤为重要。BKim:My parents are planning a vacation for our family.Do you have any ideas for a good place to go for family bonding?Jenny:Last summer,I spent a week at Twin Peaks Dude Ranch near Salmon,Idaho,and what a wonderful week it was.The food was excellent.Activities included horse riding,camping,fishing,bird watching and swimming.You can relax in hot water while watching the wildlife go by.In fact,it is a perfect place for families to enjoy.Christina:I think Bermuda is a great place for a family vacation.If you live on the East Coast,it only takes two hours by air.I have stayed at many hotels—both large and small.My two favorites are the Southhampton Princess and the Rosedon Hotel.Bermuda is a place that has great weather from June to September.I have also found it very clean,pretty and friendly.Kitty:Nothing can beat the beach!I love the beach.It’s just so relaxing and peaceful.And your kids would have so much to do.Jane:I often feel that Florida is not considered as a good place for vacation.People think of Florida and immediately think of Disneyland and crowds and noise and money flying out of wallets.But there’s so much more to Florida than Disneyland.There’s something for every family member and age range,such as sports,shopping,nature,beaches,water sports and festivals.Grace:Our family had a very similartrip with a camping trailer.We went through Nebraska,South Dakota,Wyoming and Montana,and we had a great time together.40.What does Kim want to know?A.Whether it is a good time for a family vacation now.B.Where to have a good vacation with her family.C.How to make her parents happier during the vacation.D.Whether someone wants to go traveling with her.答案B分析推理判断题。依据Kim所写的内容“Do you have any ideas for a good place to go for family bonding?”可知他是想询问有没合适一家人度假的好去处。41.In Jenny’s opinion,Twin Peaks Dude Ranch is________.A.a good place for skating in winterB.not a good place for people who want to enjoy nice foodC.a good place for families to spend time togetherD.the best place for those who like swimming答案C分析细节理解题。依据Jenny所写的“In fact,it is a perfect place for families to enjoy.”可知她觉得Twin Peaks Dude Ranch是个合适一家人度假的好去处。42.According to Christina,which of the following may NOT be a characteristic of Bermuda?A.Clean. B.Expensive.C.Beautiful. D.Friendly.答案B分析细节理解题。依据Christina所写的“I have also found it very clean,pretty and friendly.”可知她提到了A、C、D三项的内容,但并没涉及到价格问题,故选B项。43.What can we learn from the passage?A.Christina often travels with her family.B.Kitty is still a little girl and she likes the beach.C.Jane thinks Florida has much more to offer than just Disneyland.D.Grace went camping with her family last year.答案C分析推理判断题。依据“But there’s so much more to Florida than Disneyland.”可知C项正确。CSeveral days ago,I learned that my high school chemistry teacher died earlier this year.This was not surprising because he was really old.What was surprising was that most of his former students went to say goodbye to him.All of us mourned his death as he had encouraged us in a way that no other teacher had been able to.This selfcalled “simple Kansas farmer” somehow knew how to leave a mark on his students for the rest of their lives.I was lucky to have such teachers not only in high school but also in college and medical school.In college,the teacher who I will never forget was a professor of electrical engineering,who taught me to use my reasoning ability to solve problems.I learned that if I did not really understand a problem,I could not find a way to solve it.In medical school,I was lucky enough to study with a professor of physiology who taught me that the search for truth involved careful observationsfollowed by careful analysis.All these teachers were helping us in a great way.They knew how to encourage their students to study.I think this is the same way we should teach medical students now.We should encourage the students to do what they are really interested in,and at the same time,give them free space to think on their own.44.What does the underlined word “this” in the first paragraph refet to?A.That the writer learnt the latest news about his chemistry teacher.B.That the writer’s chemistry teacher died earlier this year.C.That so many students went to say goodbye to the teacher.D.That the writer’s chemistry teacher died at such a young age.答案B分析词义指代题。依据语境可知this是指前文提到的作者的化学老师过世一事。化学老师过世并不叫人惊讶,由于他年龄已经非常大了。45.From the passage,we learn that we usually mourn when________.A.someone gets married B.we feel angryC.someone dies D.we are ill答案C分析词义猜测题。依据作者的化学老师过世的语境可知他们都在为这位老师悼念,故选C项。46.How many teachers does the writer mention in this passage in all?A.One. B.Two.C.Three. D.Four.答案C分析细节理解题。文章在第一段提到了高中的化学老师;然后在第二段又提到了大学时的电子工程系 的教授与在医学院时的一位生理学教授,故选C项。47.We learn from the passage that the writer________.A.loved the chemistry teacher more than any other teacherB.learned to use his reasoning ability from a professor of physiologyC.feels lucky to have met such good teachersD.studied physiology in college答案C分析细节理解题。依据第二段的“I was lucky to have such teachers not only in high school but also in college and medical school.”可知C项正确。DA woman in Japan who had no home sneaked into a man’s house and lived without being noticed in his closet for a year.She was arrestedafter the man found that his food was disappearing and reported it to the police.Police found the 58yearold woman Thursday hiding in the TOP part of the man’s closet and arrested her for getting in without the owner’s permission,police spokesman Hiroki Itakura from southern Kasuya town said Friday.The man had security cameraswhich sent images to his cellphone after becoming confused by food disappearing from his kitchen over the past several months.One of the cameras on Thursday caught someone moving inside his home after he had left,so he called the police who at first thought it was a thief.However,when they arrived,they found the door locked and all windows closed.“We searched the house and checked everywhere someone could possibly hide,”Itakura said.“When we opened the closet,we found the woman curled upon her side,feeling nervous and frightened.”The woman told the police that she had no place to live and first sneaked into the man’s house about a year ago when he left home without locking the door.“She had moved a mattress into the small closet space and even took showers,”Itakura said.He called the woman “tidy and clean”.48.What’s the best title for this passage?A.A Japanese woman caught living in a man’s closetB.A woman without homeC.Police arrested a woman on ThursdayD.Please lock the door before leaving your house答案A分析主旨大意题。通读全文,可知这是篇关于一位日本女子躲进一位男子家的壁橱生活的新闻报道,A选项作为文章的标题一清二楚,故选A项。49.When someone sneaks into a house,he/she most probably________.A.is the owner of the houseB.doesn’t want to be noticed by othersC.lives a very poor lifeD.wants to find some food to eat答案B分析推理判断题。依据文章内容可知,那个女性是偷偷地溜进那位男子的家里的,她之所以偷偷地溜进来是不想被其他人发现,故选B项。50.The police arrested the woman mainly because________.A.she stole the man’s foodB.she often went into other people’s housesC.she entered the man’s house without permissionD.she didn’t open the door when the police arrived答案C分析细节理解题。依据第二段的“arrested her for getting in without the owner’s permission”可知警察是以擅自闯入罪逮捕那个女性的。第二节依据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的佳选项。选项中有两项为多余选项。Ancient Rome was one of the world’s most powerful empires more than 2,000 years ago.The Romans’ ideas about roads,laws,government and buildings still influence us today.Italy is shaped like a boot.The Colosseum in Rome was built during the time of the Roman Empire,in the first century A.D..__51__ It is a popular tourist attraction today.Italy is wellknown for its designers,who create cars,handbags,clothes,shoes and other items that are in demand for their style and fine workmanship.Today,the economy of Italy is stronger than in the past.__52__Today,manufacturing and tourism are the main sources of income.There are some big companies,but Italy has many smaller companies,too.__53__The southern part does not offer as many manufacturing jobs,so it is not as prosperous.Italy is a member of the European Union,a group of countries that join together for better trade.The currency,or money,they use is called the “euro”.Food and eating good meals are important to Italians.__54__Popular foods include pasta,risotto,minestrone and pizza.McDonald’s is also popular there.Many families still eat their main meal in the middle of the day.__55__ Families spend a lot of time together.A.The family is very important to the Italian way of life.B.The country used to depend on agriculture.C.Mountains cover about threefourths of the country.D.It could seat about 50,000 people,who went to see fights between animals and people.E.While there are some supermarkets,many people shop at small,neighborhood markets.F.Italy has several islands off the coast.G.The northern part of the country is the main manufacturing center.答案51.D52.B53.G54.E55.A第Ⅱ卷第三部分写作第一节短文改错假定英语课上老师需要同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号,并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处。I haven’t heard ∧from you for a long time.How are you?I hadhave just finished the exams.Now I’m glad I have time to write forto you.Our teacher tells us that China is a big country ∧that/which has the mostlargest population in the world.It’s on the other side of the world.Now the sun is shining brightbrightly here andbut perhaps you’re sleeping in the dark night.I wish to know anythingsomething more about the Chinese way of living.I wonder at\ if you can tell me ∧about it in your next letter.Please write soon.第二节书面表达英语是当今世界上主要的国际通用语言之一,也是世界上用广泛的语言。对于初中生来讲,学好英语具备要紧的现实意义。学完本单元之后,请你结合我们的实质,以“How Can We Learn English in Everyday Life?”为题,写一篇英语短文,谈谈自己在日常应该如何学英语。词数:100左右。How Can We Learn English in Everyday Life?Today English is used more and more widely in our life.No matter what we do,where we go,we can learn English in some way.When we enjoy fish and chips or iced tea,take in the English words along with the food.On our way to school,remember the English on traffic signs,like “Buckle up”,“No turns”.While listening to MP3,we hear lots of English songs.Turn on TV and plenty of TV programs are also helpful to our English learning.When meeting native English speakers,don’t be shy;just go ahead to talk with them.We are sure to learn something from the talk.Please look around carefully,listen to and speak English actively outside class and we will certainly pick up some English every day.